Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Aarhus Festuge Special: Her er AGFs og SønderjyskEs vej til flere tilskuere og en bedre fankultur

Aarhus Festuge Special: Her er AGFs og SønderjyskEs vej til flere tilskuere og en bedre fankultur

Denne optagelse stammer fra Aarhus Festuge den 2. september, hvor Mediano var medarrangør af Fodbold For Folket og en hel tema-dag med fokus på en stærkere fankultur i dansk fodbold. AGF og SønderjyskE fortæller her set fra fansiden, hvordan man skaffer flere tilskuere og skaber en stærkere fankultur.

Af PETER BRÜCHMANN

SønderjyskE har på bare et par sæsoner oplevet en stigning i tilskuertallet på 68 procent, mens AGF lige nu er en af de klubber, som mange andre kigger på, mens de gennemsnitlige tilskuer- og seertal i Superligaen går tilbage.

Derfor har Mediano Fan inviteret repræsentanter for netop de to klubber til at komme og fortælle om deres indsatser. Mediano Fan er et initiativ, som Arbejdernes Landsbank og fagforeningen 3F står bag. De to synes nemlig ikke, at det er nok at være sponsor i Superligaen, de ønsker faktisk sammen med Mediano at arbejde aktivt for at tale den danske fankultur op.

Derfor var der også mange gevinster og inspirerende indsatser at finde, da Anders Elbæk Kristensen, fankoordinator i AGF og Lars Moshage Møller, formand for SønderjyskE Fodbold Support trådte op på scenen i ’Fodbold For Folket’, som i den forløbne weekend foregik i FO Byen i Aarhus.

Du kan høre hele debatten fra scenen her - vi gør opmærksom på, at arrangementet er optaget live foran et publikum i Aarhus og derfor ikke lyder som en normal studie-optagelse i vores podcast-formater:

Mediano Fan er et samarbejde mellem Arbejdernes Landsbank, fagforeningen 3F og Mediano. Her er det første, vi publicerede om den danske fankultur. Fra nu af taler vi fankulturen op - er du med?

Og her er, hvad Peter Froulund fra Arbejdernes Landsbank lægger i sponsorvinklen - et debatoplæg, som vakte en del gehør ude i klubberne. Læs indlægget her. 

Og sådan her ser kommunikationschef Nicolai Kampmann fra 3F på fan-perspektivet. Læs hans indlæg her om alt fra Savage Rose, boksere i Jylland til pyroteknik. Også noget, man lagde mærke til ude i klubberne og i fodboldmiljøet, hvor der er behov for, at den kommercielle stemme er andet end en sponsor, der bare skal betale og ellers tie stille.

Hør også debatten om Divisionsforeningens arbejde fra Aarhus Festuge. Her 1. halvleg af arrangementet Skyd på sheriffen med Claus Thomsen. Som repræsentanter for fans og klubber møder du her Brøndbys IFs fankoordinator Lasse Bauer og Christian Rothmann, der har sit afsæt i AaB og Nordjylland, men også er kendt som en stærk stemme i debatten og er talsmand for boykotten mod udebane-afsnittet i Parken.

Hør også 2. del af debatten, hvor Thomsen debatterer med formanden for Danske Fodbold Fans Rasmus Trenskow og repræsentant for klubbernes fankoordinatorer, Christian Golding. Den udsendelse kan du høre her - og vær opmærksom på, at alt er optaget live på scenen og at denne podcast altså primært er et tilbud til de, der ikke havde mulighed for at være i Aarhus:

Fodbold for Folket havde to opdelte dage, hvor man fredag havde besøg af Michael Gravgaard fra Randers FC og Søren Højlund Carlsen fra AGF til at diskutere grænserne for mediernes tilstedeværelse i Mediano Press Box, mens tidligere landstræner Morten Olsen kiggede forbi, inden Danmark-Polen blev vist på storskærm foran virkeligt mange mennesker i FO Byen.

Lørdagen var så helliget fankulturen, mens Fodbold for Folket blev sluttet af med besøg af en anden tidligere landstræner, da kvindelandsholdets afgående træner Nils Nielsen kiggede forbi og fortalte, hvorfor han stoppede i DBU efter EM-sølvet.

Tak til Aarhus Festuge for at invitere Mediano.
Tak til FO Byen i Aarhus for at lægge hus og gård til.
Tak til Pro-Shop, Real Dream og Made by Marble for produktion.

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg.

Mediano Fan: Engang var der 18.000 i snit på Brøndby Stadion - her er planen for fremtidens fællesskab

Mediano Fan: Engang var der 18.000 i snit på Brøndby Stadion - her er planen for fremtidens fællesskab

Aarhus Festuge Special: Skyd på sheriffen - Claus Thomsen stiller op til debat

Aarhus Festuge Special: Skyd på sheriffen - Claus Thomsen stiller op til debat