Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Aarhus Festuge Special: Skyd på sheriffen - Claus Thomsen stiller op til debat

Aarhus Festuge Special: Skyd på sheriffen - Claus Thomsen stiller op til debat

Podcast optaget live på 'Fodbold for Folket': Denne optagelse stammer fra Aarhus Festuge den 2. september, hvor Mediano var medarrangør af Fodbold For Folket og en hel tema-dag med fokus på en stærkere fankultur i dansk fodbold. Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen kom til Aarhus for at debattere med to stærke paneler af udvalgte fans fra Superligaen.

Af PETER BRÜCHMANN

Ja, vi indrømmer, titlen er nok lidt mere interessant og dramatisk end forløbet. Der blev 'skudt' på sheriffen, men mere i form af en konstruktiv og lydhør debat, da Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen stillede op til fodboldens folkemøde eller 'Fodbold for Folket', som arrangementet under Aarhus Festuge rettelig hedder.

Det blev til to interessante halvlege, hvor repræsentanter fra klubber, fankoordinatorer og organisationer fik fremført valide argumenter og mødte en lydhør Claus Thomsen.

Debatterne var delt op i to omgange - af cirka 45 minutters varighed plus lidt tillægstid. Deraf betegnelserne 1. og 2. halvleg.

Hele arrangementet under Fodbold for Folket er en del af vores Mediano Fan-forløb, hvor vi sammen med 3F og Arbejdernes Landsbank har skabt en scene, hvor vi aktivt stræber efter at tale fankulturen op.

Her kan du først høre 1. halvleg af arrangementet Skyd på sheriffen med Claus Thomsen. Som repræsentanter for fans og klubber møder du her Brøndbys IFs fankoordinator Lasse Bauer og Christian Rothmann, der har sit afsæt i AaB og Nordjylland, men også er kendt som en stærk stemme i debatten og er talsmand for boykotten mod udebane-afsnittet i Parken.

Hør også 2. del af debatten, hvor Thomsen debatterer med formanden for Danske Fodbold Fans Rasmus Trenskow og repræsentant for klubbernes fankoordinatorer, Christian Golding. Den udsendelse kan du høre her - og vær opmærksom på, at alt er optaget live på scenen og at denne podcast altså primært er et tilbud til de, der ikke havde mulighed for at være i Aarhus:

I debatterne kan du blandt andet høre om:

  • Hvad er mulighederne for at spille flere kampe søndag, som ofte er det mest familieegnede tidspunkt?
  • Hvad diskuterer klubberne med hensyn til at tage hensyn til geografien, så man ikke skal til den anden ende af landet en mandag aften?
  • Har klubberne igen taget stilling til det fælles indløb, hvor begge hold løber på banen samtidig?
  • Hvordan fortolker man good hosting på de forskellige stadions?
  • Og hvad står der på ønskesedlen hos de danske fans - og hvad er mulighederne for, at de forskellige punkter kan opfyldes?

Alt det og meget mere blev diskuteret på scenen i FO Byen i Aarhus, hvor arrangementerne fandt sted fredag den 1. og lørdag den 2. september.

Her er fankulturen foldet ud på Blue Water Arena i Esbjerg. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

Her er fankulturen foldet ud på Blue Water Arena i Esbjerg. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

Mediano Fan er et samarbejde mellem Arbejdernes Landsbank, fagforeningen 3F og Mediano. Sammen taler vi den danske fankultur op. Her er det første, vi publicerede om den danske fankultur. Fra nu af taler vi fankulturen op - er du med?

Og her er, hvad Peter Froulund fra Arbejdernes Landsbank lægger i sponsorvinklen - et debatoplæg, som vakte en del gehør ude i klubberne. Læs indlægget her. 

Og sådan her ser kommunikationschef Nicolai Kampmann fra 3F på fan-perspektivet. Læs hans indlæg her om alt fra Savage Rose, boksere i Jylland til pyroteknik. Også noget, man lagde mærke til ude i klubberne og i fodboldmiljøet, hvor der er behov for, at den kommercielle stemme er andet end en sponsor, der bare skal betale og ellers tie stille.

Claus Thomsen er nr. 3 fra venstre. Yderst til venstre er det Brøndbys Lasse Bauer, så AaBs Christian Rothmann og yderst th er det Medianos Peter Brüchmann.

Claus Thomsen er nr. 3 fra venstre. Yderst til venstre er det Brøndbys Lasse Bauer, så AaBs Christian Rothmann og yderst th er det Medianos Peter Brüchmann.

Christian Rothmann har lavet en række slides om tilskuer-udviklingen. De kan ses i følgende galleri - hvor du kan bladre igennem 15 interessante slides med tal og underbygning:

Fodbold for Folket havde to opdelte dage, hvor man fredag havde besøg af Michael Gravgaard fra Randers FC og Søren Højlund Carlsen fra AGF til at diskutere grænserne for mediernes tilstedeværelse i Mediano Press Box, mens tidligere landstræner Morten Olsen kiggede forbi, inden Danmark-Polen blev vist på storskærm foran virkeligt mange mennesker i FO Byen.

Lørdagen var så helliget fankulturen, mens Fodbold for Folket blev sluttet af med besøg af en anden tidligere landstræner, da kvindelandsholdets afgående træner Nils Nielsen kiggede forbi og fortalte, hvorfor han stoppede i DBU efter EM-sølvet.

Her er panelet til 2. halvleg af Skyd på sheriffen: Det er AaBs fankoordinator Christian Golding, formand for Danske Fodbold Fans, Rasmus Trenskow, Claus Thomsen fra Divisionsforeningen og Medianos Peter Brüchmann.

Her er panelet til 2. halvleg af Skyd på sheriffen: Det er AaBs fankoordinator Christian Golding, formand for Danske Fodbold Fans, Rasmus Trenskow, Claus Thomsen fra Divisionsforeningen og Medianos Peter Brüchmann.

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg.

Aarhus Festuge Special: Her er AGFs og SønderjyskEs vej til flere tilskuere og en bedre fankultur

Aarhus Festuge Special: Her er AGFs og SønderjyskEs vej til flere tilskuere og en bedre fankultur

Mediano Fan på besøg hos SønderjyskE: Sådan får man 6.000 til at gå til mandagskamp

Mediano Fan på besøg hos SønderjyskE: Sådan får man 6.000 til at gå til mandagskamp