Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Er man tosset fordi man har Liverpool i blodet?

Er man tosset fordi man har Liverpool i blodet?

Danske fans af engelske hold er lige så stor en del af fortællingen om fankulturen herhjemme. Hvad bunder forelskelsen i? Hvorfor bruger så mange mænd og kvinder tusinder af kroner på at komme til England og se bold? Og hvad er det egentlig det handler om når danske Liverpool-fans kan udgive en bog om emnet?
Hør med når Esben Suurballe Christensen, Lasse Højstrup Sørensen & Henrik Christensen giver hver deres perspektiv på det at være Liverpool-fan i Danmark og England.

Af Daniel Sichlau

Vi har alle en onkel, kollega eller måske en nabo der er glødende Liverpool-fan. Det er en sjov forsamling af mennesker med hjertet på rette sted, der har kastet deres kærlighed efter en af engelsk fodbolds stormagter. Indrømmet, denne artikels forfatter er selv en af de håbefulde Liverpool-fans, der har kastet mange timer oølkapsler efter de rødblusede scousers gennem årene på københavnske pubs med et ordentligt TV-signal.

Derfor lå det lige til højrebenet at jeg skulle invitere tre interessante Liverpool-fans i Pirlos Hule, da de udgav bogen 'Liverpool i blodet'. Det lyder rigtig indspist, men faktisk blev det enormt interessant på mange niveauer. For hvordan er man egentlig en 'rigtig' fan af et engelsk hold, når man nu er en del af Kongeriget Danmark, hvor vi jo både har Superligaen og den romantiske nationalfortælling om Miraklet i '92? Kan det egentlig lade sig gøre at blive så hovedkuls forelsket i klubben og dens fortælling, at man føler et større tilhørsforhold til den engelske fankultur end den danske? Og kan det i bund og grund blive ligegyldigt med alt det fodbold, når alt kommer til alt? Hør de 3 vidt forskellige beretninger i denne Mediano Fan-udsendelse.

Gæsterne er forfatterne til bogen 'Liverpool i blodet'. De hedder Esben Suurballe Christensen, Lasse Højstrup Sørensen og Henrik Christensen. Bogen er netop udgivet på Turbine Forlaget, og kan erhverves i både fysiske og digitale boghandlere

Mediano Fan er blevet til i samarbejde med vores partnere 3F og Arbejdernes Landsbank. Vi tager fankulturen seriøst og er glade for at du vil være med.

Fankultur Special - Jo, den negative udvikling i tilskuer- og seertal kan godt vendes

Fankultur Special - Jo, den negative udvikling i tilskuer- og seertal kan godt vendes

Mediano Fan på besøg hos OB: Her ramte OB forbi skiven og her er OB på vej hen

Mediano Fan på besøg hos OB: Her ramte OB forbi skiven og her er OB på vej hen