Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Podcast: Mediano bulibold - De små klubber, tribunen som politisk kampplads og fankultur

Podcast: Mediano bulibold - De små klubber, tribunen som politisk kampplads og fankultur

Hvad adskiller den tyske fodboldkultur fra den danske og den engelske? Bliver de tyske fodboldtribuner i højere grad end andre landes tribuner brugt som politisk kampplads? Og hvilke af de mindre tyske klubber er det værd at holde øje med? Brug en time i selskab med Frederik Hvillum og Oscar Rothstein og bliv klogere.

AF STURE SANDØ

Hvorfor er det laveste tilskuersnit i Tyskland 27.000 for denne sæson, når vi i Danmark kun kan trække 1.000 tilskuere til en topkamp i Lyngby? Hvordan adskiller fankulturen i Tyskland sig fra for eksempel den engelske? Og hvordan er den schweiziske fodboldkultur egentlig i forhold til den tyske? Frederik Hvillum opridser historien om Grasshoppers, der mistede deres hjemmebane Hardturm i 2007 og siden har været "hjemløse". Panelet tager os med til fodbold med engagerede fans, ståpladser, billige billetter og ikke mindst øl.

Læs Frederik Hvillums artikel Grasshopper Club Zürich – historien om klubben uden et hjem.

Freiburg, Union Berlin, St. Pauli og RB Leipzig små, men ikke mindst interessante klubber, der hver især repræsenterer mangfoldigheden i tysk fodbold. Freiburg, beskrives af Oscar Rothstein som den almindelige mand på gaden, der tænker store tanker under paraplyen. Union Berlin, klubben hvor fans bogstavelig talt blødte for klubben, da der skulle bygges nyt stadion. St. Pauli, klubben med den stærkt politisk orienterede fansskare, der samtidig er blevet et kæmpebrand - er klubben blevet en ironisk parodi på det fansene står for? Og ikke mindst Rasenballsport Leipzig, der hades af mange klubbers fans, men ikke er til at komme udenom, når man taler om moderne tysk fodbold.

Læs Oscar Rothsteins artikel om SC Freiburg Den almindelige mand på Bundesliga-gaden.

I Tyskland er politiske budskaber på tribunen hverdag. Både højre- og venstrefløjen er repræsenteret blandt tyske fodboldfans, der bruger tribunerne som politisk kampplads. Panelet gør os klogere på, hvilke klubber, der er præget af hvilke fraktioner, når de blandt andet skræller det yderste lag af "Den Gule Mur". Frederik Hvillum tegner et omrids af HoGeSa - bevægelsen der opstod som et internetforum, men nu tæller flere tusind sympatisører.

10. runde bliver også taget under behandling af Oscar Rothstein, der gennemgår de mest opsigtsvækkende resultater og en danskerdebut.

Sture Sandø er vært og Terkel Atsushi Røjle står for teknikken.

Foto: Getty Images/Alexander Scheuber

Podcast: Interview med Thomas Gravgaard - forfatter til 'Hjem til fodbold'

Podcast: Interview med Thomas Gravgaard - forfatter til 'Hjem til fodbold'

Grasshopper Club Zürich – historien om klubben uden et hjem

Grasshopper Club Zürich – historien om klubben uden et hjem