Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Tæt på AaBs fankultur, et stadion midt i byen og fuld knald på tribunerne

Tæt på AaBs fankultur, et stadion midt i byen og fuld knald på tribunerne

Mediano Fan podcast: I denne udsendelse går vi tæt på AaBs fankultur og aktuelle tilskuerudvikling. Hvordan kommer AaB tilbage til 7-9.000 tilskuere i gennemsnit? Kommer man nogensinde til at udfordre Top 3 med Brøndby, FC København og AGF? Og hvilke dele af tilskuer-afsnittene på Aalborg Portland Park er der mest fokus på, når AaB lægger strategi? 

Af PETER BRÜCHMANN

Tilskuergennemsnittet på AaBs hjemmebane, der nu om dage hedder Aalborg Portland Park, er under 6.000 tilskuere. Da det var højest, var det tæt på 9.000 i snit. Men Nordjyllands traditionsrige fodboldhold ligger alligevel stabilt placeret bag top 3, som består af FC København, Brøndby og AGF. 

Kan der rokkes ved det? Og hvad hedder trædestenene på vej tilbage mod de højere tilskuertal? Det forsøger AaBs administrerende direktør Stephan Schors og fankordinator Christian Golding at give svar på i denne udsendelse i udsendelsesrækken 'Mediano Fan' - hvor vi sammen med fagforeningen 3F og Arbejdernes Landsbank forsøger at tale fankulturen i Danmark op og vise vejen til en stærkere dansk fankultur.

Du kan høre hele udsendelsen her:

Hør også vores anden udsendelse fra vores besøg hos AaB i denne uge, hvor vi satte fokus på AaBs talentudvikling. I udsendelsen forklarer udviklingschef Poul Erik Andreasen, talentchef Anders Damgaard og Superliga-spiller Jakob Blåbjerg om arbejdet i AaB:

I udsendelsen om AaBs fankultur kan du også høre om:

  • Hvad er målsætningen for de kommende sæsoner?
  • Hvilke fan-segmenter er vigtigst: De stemningsskabende fans, familietribunen eller langsiderne?
  • Hvor meget betyder entre-indtægter i forhold til TV-, sponsor- og andre indtægter?
  • Hvad skal der ske med AaBs egenkapital på mere end 100 millioner kroner?
  • Hvad kan AaB gøre ved fredags- og mandags-kampe og tv-stationernes indflydelse?
  • Hvorfor har AaB mere end 80.000 følgere på Facebook, og hvordan står AaB her i forhold til de øvrige klubber i Superligaen.
  • Og mange flere spørgsmål.

Mediano Fan er et samarbejde mellem Arbejdernes Landsbank, fagforeningen 3F og Mediano. Her er det første, vi publicerede om den danske fankultur. Fra nu af taler vi fankulturen op - er du med?

Og her er, hvad Peter Froulund fra Arbejdernes Landsbank lægger i sponsorvinklen - et debatoplæg, som vakte en del gehør ude i klubberne. Læs indlægget her. 

Og sådan her ser kommunikationschef Nicolai Kampmann fra 3F på fan-perspektivet. Læs hans indlæg her om alt fra Savage Rose, boksere i Jylland til pyroteknik. Også noget, man lagde mærke til ude i klubberne og i fodboldmiljøet, hvor der er behov for, at den kommercielle stemme er andet end en sponsor, der bare skal betale og ellers tie stille.

Tjek også hele vores site om en stærkere fankultur ud på Fan.Mediano.nu.

Foto: Getty Images/Lars Rønbøg

Sådan planlægger, finansierer og udvikler man et nyt stadion - Mediano Fan besøger Silkeborg

Sådan planlægger, finansierer og udvikler man et nyt stadion - Mediano Fan besøger Silkeborg